Oslo Sentrum
22.-25. september

Litteraturhuset - Stine Pilgaard og Marie Aubert

Litteraturhuset
24. september
kl.19:00 – 20:00

Billetter kjøpes ved å klikke her

Orakelet på landsbygda. Stine Pilgaard og Marie Aubert

“Vi vil i Velling”, heter det i den lille bygda hovedpersonen i Meter i sekundet har flyttet til. Samboeren har begynt som lærer på folkehøyskolen, og livet som vedheng venter henne, et liv fylt med barnepass, kjøretimer og allsang. Som orakel i lokalavisas brevkasse gir hun svar på det meste, men får ikke selv helt tak på det nye hjemstedet sitt. Hva er det egentlig man vil i Velling?


Stine Pilgaard
brakdebuterte med Min mor siger i 2012, etterfulgt av Lejlighedssange i 2015 (begge til norsk ved Erlend Loe i 2015). Meter i sekundet (til norsk ved Knut Johansen) er hennes tredje roman, og blander skarp humor med ektefølt innsikt om den flyktige bygdeånden. Boka vant i mai den høythengende litteraturprisen “De Gyldne Laurbær”.


Til samtale møter hun Marie Aubert, som selv er kjent for sine karakterer som på ulike måter kommer skjevt inn i spissborgerskapet. Med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem? (2016) og romanen Voksne mennesker (2019) har hun etablert seg som en av landets mest populære nye stemmer – blant både lesere og kritikere. Nå møter hun Pilgaard til samtale om Meter i sekundet, vennskap og utenforskap, og om vegringen for å slutte seg til normalen.

Program