Oslo Sentrum
22.-25. september

Litteraturhuset - Deborah Levy og Linn Ullmann

Litteraturhuset
22. september
kl.19:00 – 20:00 

Billetter kjøpes ved å klikkes her

Litteraturhuset – Et eget rom. Deborah Levy og Linn Ullmann i samtale

Er et hus det samme som et hjem? Det er et av spørsmålene Deborah Levy utforsker i sin ferske bok Real Estate, den tredje og siste i hennes serie «levende selvbiografier» – det vil si selvbiografier som skal skrives mens livet stormer, og ikke i stille kontemplasjon mot slutten av livet.


Behovet for et eget sted – enten det er et fysisk sted eller i skrivingen – kan leses som et gjennomgangstema i alle de tre levende selvbiografiene. Sånt jeg ikke vil vite (til norsk ved Anne Cathrine Wollebæk) skildrer oppvekst i Johannesburg og London, og Levys vei inn i skrivingen. I 2018 kom The Cost of Living, der Levy beskriver forsøket på å finne en ny identitet – og et nytt sted å skrive – etter en skilsmisse.


I de tre bøkene utforsker Levy sammenhengene mellom det personlige og det politiske, kvinne- og morskapsrollen, og går i dialog med kunstnere som George Orwell, Marguerite Duras, Simone de Beauvoir og Virginia Woolf.

Linn Ullmann er en av dem som har latt seg begeistre av Levys selvbiografier. Da Levy gjestet Litteraturhuset og Linn Ullmanns pandemi-podkast How to Proceed, påpekte hun at det ikke er noen full overlapp mellom jeg-personen i memoarene og henne selv. Så hvor trekker hun skillet? Svaret får vi kanskje når hun møter Linn Ullmann på vår scene denne kvelden.

Program